У яких регіонах України опалювальний сезон під загрозою

Заступник міністра енергетики Світлана Грінчук розповіла, які регіони будуть найпроблемнішими під час опалювального сезону.

Про це вона повідомила в ефірі телемарафону, пише УНІАН.

Так, за словами Грінчук, з початком опалювального сезону найбільші проблеми з постачанням тепла, електрики та газу будуть у прифронтових регіонах.

При цьому вона наголосила, що особливо складна ситуація буде на Херсонщині.

“Звичайно, найскладніша ситуація у нас у прифронтових регіонах. Ми всі розуміємо, що там практично щодня продовжуються обстріли”, – сказала заступник міністра енергетики.

До того ж після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС 1,5 тисячі споживачів Херсонщини досі неможливо підключити до електрики. Російські окупанти знову і знову обстрілюють об’єкти енергетики, щойно бачать, що вони відновлені. Відповідно, енергетики постійно опиняються під обстрілами.

“Найбільш загрозлива ситуація залишається у Херсонській області та у самому місті Херсон”, – зазначила Грінчук.

Крім того, заступник міністра нагадала, що нещодавно ворог вразив ще й газорозподільні мережі, після чого 12 тисяч споживачів на Харківщині залишились без газу. Подачу блакитного палива, за її словами, відновили лише половині з них.

Однак, незважаючи на це, Україна готова до складної зими – було проведено масштабну ремонтну компанію на всіх видах генерації електроенергії та розподільчих мережах.

Американець виростив гарбуз і побив світовий рекорд


Залишити коментар