Кілька способів, які допоможуть позбутися пенька у садку

На присадибній та дачній ділянці часто залишаються пні після зрізання старих дерев. Вони займають місце, в них можуть розмножуватися шкідники, тому багато садівників ставлять питання – як позбутися пня, використовуючи при цьому прості і доступні методи.

Сіль. Якщо пень знаходиться на тому місці, де ви плануєте звести якусь будову, знищення небажаного об’єкта можна виконати за допомогою звичайної кухонної солі, тільки великої. Просочений сіллю пень перетвориться на потерть.

Увага: не можна застосовувати сіль у саду та на грядках, вона зруйнує не тільки пень, а й ґрунт навколо.

Грибниця. Цей спосіб не тільки ефективний, але й корисний. Щоправда, чекати швидкого результату теж не слід, оскільки руйнація пня триватиме не один рік. У пні роблять отвори і засипають міцелій опеньків або глив, поливають і накривають плівкою. Урожай збирають за рік, а заслані організми поступово роблять свою справу – знищують пень.

Вода. Цей спосіб є швидкодіючим. Викопати яму навколо стовбура, потім відступити 0,5 м від пня і викопати по колу ще одну траншею. Озброїтися шлангом і струменем води, що подається з великим тиском, відмити коріння від землі. Почекати, поки вода в ямі вбереться в ґрунт, обрубати коріння та витягнути пень. 

 


Залишити коментар