Пн. 29 Квітня 2024

Голова комітету ВРУ подав заяву до правоохоронців через бездіяльність уряду

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся із заявою до правоохоронних органів щодо затягування ухвалення КМУ підзаконних актів для унеможливлення дії схем із заниження митної вартості сировинних товарів при експорті сировини з України. Про це народний депутат написав у своєму Telegram каналі.

Як нагадав Д. Гетманцев, Верховною Радою ще в лютому п.р. було прийнято Закон України № 2957- ІХ,  який покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику тощо), що експортуються з України, та запобігти зменшенню розміру вивізного мита, що підлягає сплаті.

При цьому, за його словами, за узгодженою позицією з Мінекономіки України (яке є відповідальним за розробку підзаконних актів) було визначено, що закон буде введений в дію лише з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, для того щоб уряд встиг розробити відповідні документи.

«Разом з цим, пройшло вже сім місяців з дня введення Закону в дію, а «віз і нині там». Уряд до цього часу так і не спромігся прийняти прості підзаконні акти, чим вочевидь сприяє продовженню існування схем щодо заниження вивізного мита під час експорту товарів», – написав депутат.

«У кожної проблеми є прізвище. Тому хочу запитати в шановних урядовців, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані збитки державі у війну та відшкодує їх? Звертаюся із заявою до правоохоронців», – резюмував Д. Гетманцев.


Залишити коментар