Пн. 29 Квітня 2024

Тризуб на рекорд зробив колишній військовий

У селі Зяньківці в Деражнянському районі на Хмельниччині зареєстрували дивовижної краси рекорд – найбільший тризуб із дідухів та сухоцвіту. Автор гігантського тризуба родом із села Зяньківці, колишній військовий Володимир Таранціца. На цю роботу йому знадобилося три місяці – ще з весни він почав заготовляти трави, сушив їх, робив дідухи – з колосків пшениці, ячменю, вівса, льону, звіробою.

Рекордний тризуб вийшов заввишки 6,6 метра, завширшки 4,04 метра. Основу становили дідухи – ми нарахували їх аж 102 штуки! А чим виміряти дні і ночі праці людини над ним?

“Ми завжди дуже цінуємо рекорди, ініціаторами яких виступають люди із села. Їх не так багато, але всі вони несуть в собі велику любов до землі, до традицій. А ще такі рекорди відрізняються тим, що в селах люди чекають від нас простого спілкування з ними, їм це навіть цікавіше, ніж офіційне представлення рекорду”, – повідомляє керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Володимир Таранціца присвятив цей рекорд нашим захисникам, які воюють на передовій. Унікальний тризуб майстер планує продати на аукціоні, щоб допомогти землякам — вдові загиблого бійця та пораненому солдату.


Залишити коментар