Гарбуз: інструкція зі зберігання

Гарбузи тримають на городі довго, тому дуже важливо точно зрозуміти, коли їх пора прибирати. Тільки так плоди добре збережуться і їх можна буде використовувати ще довго.

Гарбуз витримують на городі до осені, щоб він добре визрів і містив максимальну кількість цукрів. Гранично важливо прибрати всі плоди з городу до перших заморозків. Переморожені гарбузи не будуть нормально зберігатися і швидко зіпсуються.

Як зрозуміти, що гарбуз дозрів

Повністю дозрілий гарбуз має кілька відмінних ознак:

  • шкірка тверда і глянцева;
  • колір однорідний і не має “дивних” вкраплень;
  • стукіт по плоду виходить “порожнім” і дзвінким.

Такі гарбузи міститимуть найбільшу кількість цукрів.

Як правильно зберігати гарбуз

Зберігати гарбуз потрібно за температури 5 – 10⁰С і вологості від 70 до 80 відсотків. Так плоди будуть у відмінній формі два-три місяці (максимум пів року).

І ви зможете приготувати з них безліч смачних і корисних страв.

У Нідерландах проблеми з цибулею


Залишити коментар