Найперспективніші сорти лохини достигають у серпні

Питання вибору сортів лохини для майбутньої плантації дуже важливе, адже залежить передусім від того, як і де буде в подальшому реалізовуватися ягода. Про те, на що потрібно звернути увагу фермеру, коли він обирає сорти, в ексклюзивному коментарі проєкту «Ягідник» розповіла президентка асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна.

– Я б не брала до уваги те, які сорти у тренді в Україні. Тому що в нас виробники здебільшого садять за принципом «а мені подобається цей сорт». Але з точки зору експортного потенціалу найбільший потенціал України саме в тих сортах, які плодоносять у серпні, оскільки їх на європейському ринку небагато, тому є більше вікно можливостей, – зазначила Ірина Кухтіна.

За її словами, вирощуючи сорти, які плодоносять у червні, українські виробники практично не перетинатимуться з дуже пізніми сортами. Але водночас варто враховувати певний нюанс: якщо в Україні починається дуже рання зима, то той сорт, який теоретично міг би плодоносити до половини жовтня, в вересні може замерзнути.

– Тому важливо враховувати географію і клімат місця, де розташоване господарство. Зокрема треба ретельно вивчити, наскільки там рано чи пізно можуть настати заморозки та оцінити всі можливі ризики, – вважає Ірина Кухтіна.

У лісовому офісі похвалилися врожаєм меду


Залишити коментар