У медівник додають горіхи та пиво

Запашний, солодкий і ароматний медівник доречний до чаю саме в осінню погоду. Рецептів медівників є багато, але кожен має свій, улюблений. Сьогодні пропонуємо вам медівник з пивом. Спробуйте, чому б і ні? Може, він особливо вам припаде до душі та займе почесне місце на сторінках вашої домашньої кулінарної книги.

Інгредієнти:

200 г меду

250 г цукру

2 яйця

2,5 ст.ложки олії

200 г сметани

1 ч. ложка соди

1 ч. ложка яблучного оцту

0,25 ч. ложки меленого кардамону

0,25 ч. ложки меленого мускатного горіха

0,5 ч. ложки меленої кориці

300 г борошна

1 склянка горіхів (можна замінити на, наприклад, вишню без кісточки)

125 мл темного пива

Спосіб приготування:

Білок відділити від жовтка та збити в круту піну. Жовток розтерти з яйцем, додати розтоплений мед, олію, сметану, прянощі й збити ще раз.

Далі додати соду гашену оцтом перемішати та додати борошно. Ще раз збити міксером. Додати пиво і знову збити. Акуратно вмішати білок. Додати січені горіхи.

Викласти у форму вистелену пергаментом.  Перші 30 хв, поки тісто піднялось пекти при 160℃, а далі підняти температуру до 190℃ і пекти ще годину. 


Залишити коментар