У світі рекордні ціни на цукор – причини

Індекс світових цін на продовольство у вересні залишається на 24% нижче за пік, зафіксований у березні 2022 року, проте вартість цукру на світових ринках продовжує зростати.

Як пише Укрінформ, про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

Зазначається, що індекс міжнародних продовольчих цін у вересні становив 121,5 пунктів порівняно зі 121,4 у серпні. При цьому показник залишається нижчим на 10,7% від історичного максимуму, зафіксованого у березні 2022 року, коли він становив 24%.

Водночас індекс цін на цукор у вересні піднявся на 9,8% порівняно із серпнем, досягнувши максимального значення з 2010 року. Причина – занепокоєння щодо зниження пропозиції на світовому ринку в майбутньому сезоні.

“Ранні прогнози вказують на зниження виробництва у ключових виробників – Таїланді та Індії. Це пов’язано з переважним (кліматичним, ред.) явищем Ель-Ніньо. Великий урожай, який зараз збирають у Бразилії, на тлі сприятливих погодних умов обмежив щомісячне зростання світових цін на цукор”, – додали до FAO.

Експорт яєць зріс майже вдвічі

 


Залишити коментар