Яблука у формі серця найбільше продають взимку

Виробники яблук очікують ціни на фрукти вищі, ніж були у 2022 р. Прогнозується, що вартість зросте на 30% із середини грудня. Про таке розповів заступник голови фермерського господарства з Черкащини Дмитро Дулін, передає Суспільне.

Зі слів фермера, урожай цьогоріч очікують зібрати на рівні торішнього.

«Зараз, на початку сезону, ціна за кілограм яблук коливається в межах від 10 до 14 гривень. Це ціна, за якою фермери здають фрукти на реалізацію. У нас є припущення, що ціни зростуть на 30% взимку. Ми максимально намагаємося покласти продукцію на зберігання», — пояснив садівник.

Фермерське господарство на ринку працює декілька років. Реалізують свій товар по місцевому споживачеві, утім цьогоріч є сподівання вийти поза межі України.

«Цього року спробуємо експортувати яблука. Для цього потрібно мати інші показники по якості — вони інші, не такі які вимагають українські мережі. Ми 3-4 роки напрацьовували, щоб почати експортувати продукт. Нині йдуть перемовини з можливими партнерами з Німеччини», — зазначив фермер.

За словами Дмитра Дуліна, на господарстві вирощують декілька сортів яблук: Голден, Гала, Семеренка. А також є ексклюзив — амурні яблука, — у формі сердечка, які реалізують напередодні Дня Валентина. «Сердечні» яблука фермери вирощують в обмеженій кількості — дві-три тисячі штук. Це повʼязане з їхньою собівартістю.

Посівний календар на прийдешній тиждень


Залишити коментар