Торт “Тирамісу” на новий лад

Якщо ви хочете приготувати торт “Тирамісу”, але не маєте під рукою печива “Савоярді”, – не засмучуйтеся. Є дуже хороший рецепт “Тирамісу” з бісквітними коржами.

Інгредієнти:

Для бісквітних коржів:

5 великих яєць

80 г цукру

дрібка солі

1 ч. ложка екстракту ванілі

35 г олії

35 г розтопленого вершкового масла

60 г кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

Розділити жовтки та білки. Білки збити із дрібкою солі та половиною цукру до стійких піків (збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера). Жовтки добре збити з екстрактом ванілі й рештою цукру у пухку світлу масу.

До жовтків просіяти крохмаль у два прийоми й акуратно перемішати вінчиком. Додати в тісто збиті білки в кілька прийомів, акуратно перемішуючи вінчиком. Далі тонкою цівкою влити олію, легенько перемішати. Далі так само масло, знову легенько перемішати.

Пухку масу вилити на форму з пергаментом, розрівняти та випікати в уже розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хв (у мене бісквіт випікався 15 хв). Далі дістати, охолодити та розрізати на дві половини.

Крем: 500 г сиру маскарпоне, 300 мл холодних вершків (від 33%), 100 г цукрової пудри, 20 мл лікеру “Бейліз”.

Збити всі інгредієнти у пухку масу (головне – дуже сильно не перебити!)

Просочування: 200 мл чорної кави без цукру (3 ч. ложки розчинної кави), 20 г какао.

Зібрати торт: корж просочити кавою, викласти половину крему, щедро притрусити какао. Далі знову корж, просочити кавою і викласти решту крему, притрусити какао. Прикрасити за бажанням.

Гарбузовий кекс печуть з сухофруктами та горіхами


Залишити коментар