Вт. 30 Квітня 2024

Груша дасть великий врожай, якщо восени провести обрізування деревця

Що потрібно робити восени з грушею? Не забувайте про обрізування та формування дерева, адже це допоможе отримати великий урожай наступного року.

Завдяки такій процедурі дерево не буде витрачати поживні речовини на непотрібні пагони, а використає їх для майбутнього формування плодів. Це значно підвищить урожайність.

Додатково обрізування довгих гілок у груші покращить висвітлювання крони. Вона буде краще та рівномірно продуватися, за рахунок чого зменшиться кількість шкідників та хвороб. Фахівці впевнені, після обрізування і за належного догляду з одного дерева можна зібрати до 200 кг плодів.

В літній період груші сильно ростуть, тому їхня крона загущається. На стовбурах та скелетних гілках можуть з’являтися пагони, які садівники називають “вовчками”. На них не формуються плоди, але такі гілки можуть забирати у дерева надто багато сил та енергії.

Зазвичай вовчки — це потужні та товсті однорічні пагони, які ростуть вертикально. Тому фахівці рекомендують насамперед видаляти саме їх. З них можна залишити лише пару-трійку, з яких пізніше сформується крона. Також не забудьте почистити всі хворі, засохлі або пошкоджені гілки.


Залишити коментар