Пн. 28 Жовтня 2024

Найкорисніші ягоди та фрукти

Липень особливо щедрий на корисні ягоди та овочі. А ще в пік сезону вони стають суттєво дешевшими. Це дає можливість наситити свій організм корисними продуктами і не витратити купу грошей.

Про це пише Gazeta.ua.

Малина

Багата вітамінами та антиоксидантами. Малина допомагає зробити імунну систему неймовірно міцною і сильною. Це допоможе захистити своє здоров’я взимку і восени. А ще малина чудово впливає на шкіру, оскільки допомагає зберегти молодість.

Вишня

Покращує сон. Має антидепресивну дію. Особливо кислі, терпкі сорти містять мелатонін. Вишня позитивно діє на роботу серця та стан судин. Позитивно впливає на рівень кров’яного тиску. Допомагає в роботі нервової системи.

Вишня

Кабачок

Це дієтичний продукт. На 95% складається з води, насиченої корисними вітамінами та мінералами.

Кабачок містить солі фосфору, калій, магній, кальцій, солі заліза, сірки, натрію, а також титан, алюміній, цинк та молібден. Найцінніші кабачки – не більше 25 см завдовжки. Краще їсти зі шкіркою.

Кукурудза

Вже на ринку почала з’являтись перша молода кукурудза. Цей продукт вкрай корисний для нормалізації роботи серцево-судинної системи і попереджає небезпечні захворювання. Науковці виявили взаємозв’язок між вживанням молодої кукурудзи та зниженням ризику інфаркту.

Кукурудза

Також продукт покращує зір та допомагає запобігти діабету.

Огірки

У свіжих огірках є ферменти, завдяки яким швидше засвоюються білки тваринного походження. Також вони низькокалорійні. На 95% складаються з води, насиченої вітамінами C, B1, B2, P. Також вони багаті на клітковину. Збуджують апетит і втамовують спрагу.

Огірки

Молодий горошок

Молодий горошок позитивно відбивається на стані мікрофлори кишечника. Завдяки цьому нормалізується робота всього організму.

Чорниця

Чи не найцінніша лісова ягода літа. Відмінно впливає на людей, які мають проблеми серцево-судинної системи, оскільки позитивно впливає на показники холестерину. Також чорниця здатна знижувати показники тиску.

Червона смородина

Вона швидко допоможе зробити зморшки менш вираженими. Ягода позитивно впливає на процеси природного омолодження та відновлення волосся.

Молода картопля

Дієтологи рекомендують включати молоду картоплю до раціону. Вона поліпшує роботу мозку та відновлює мікрофлору кишечника.

Молода картопля

Аґрус

Ця ягода здатна відновлювати клітини. Рідкісний продукт харчування може похвалитися такою особливістю.

Львівщина – картопляна “столиця” України


Залишити коментар