Пн. 29 Квітня 2024

Львівщина – картопляна “столиця” України

Львівщина – одна з областей, яка вирощує найбільше картоплі в Україні. Також тут вирощують столові буряки, моркву, капусту, цього року збільшили посадки під цибулю, часник. Але 95% всіх видів продукції вирощує населення.

Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив експерт аграрного ринку, ексначальник Головного управління сільського господарства та продовольства ЛОДА Іван Стефанишин.

У цьому є проблема: населення має продукцію, але не має доступу до ринку, тому втрачає до 30% грошей. Кооперативи, фермерські господарства могли б вирощувати цю продукцію, але сьогодні є вигідніші культури для них. Наприклад, зернові та олійні культури приносять більший дохід, ніж овочеві. Останні потребують багато витрат та ручної праці, зазначив Іван Стефанишин.

Така ситуація, як у Львівській області, є по всій Україні. Населення за власні кошти вирощує продукцію. Якби воно вийшло з нею на ринок, то ситуація була б іншою, вважає ексначальник Головного управління сільського господарства та продовольства ЛОДА. Але маємо недостатню якість продуктів і проблеми з доставленням.

ЄС прагне переглянути правила ГМО


Залишити коментар