Ср. 15 Травня 2024

Мед з бузини має багато вітамінів

Homemade jelly made from elderberry blossoms in vintage jar

Плоди бузини містять велику кількість вітамінів A, B, C. З ягід цієї рослини готують варення, сиропи, вино. Корисні також і квіти цього куща. Тож їх заварюють як чай, виготовляють лікувальні настоянки й варять так званий мед. Насправді ж це варення. Воно просто за своєю консистенцією та кольором нагадує мед. Робиться це просто, а виходить ароматно і дуже смачно.

Інгредієнти:

2 щільно заповнені склянки квітів бузини

500 мл води

1 кг цукру

1/4 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

Спочатку треба промити квітки та відокремити їх від гілочок. Далі складаємо в каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 10-15 хвилин. Квіткам треба дати настоятися щонайменше одну годину. Відтискаємо всі квітки та викидаємо.

У відвар додаємо цукор та лимонну кислоту. Вона потрібна, щоб мед не кристалізувався. Варимо на повільному вогні дві години, періодично помішуючи. Готовність визначайте за густотою. Хочете мед густіший — варіть довше.

Такий мед можна вживати відразу або заготовити на зиму, розливши по баночках, не забувайте їх простерилізувати.

Рецепт смачного домашнього зефіру


Залишити коментар