Пн. 29 Квітня 2024

Марокко займає третє місце в світі як експортер томатів

Торік Марокко стало третім у світі експортером томатів. Марокканський експорт цього овоча зріс на 7% до 670 000 тонн. Європейський Союз є провідним партнером Марокко з торгівлею товарами на 43 млрд євро у 2021 році, а в сільськогосподарському секторі експорт Марокко до країн ЄС сягнув 1,25 млрд євро.

За словами Фатіхи Шаррат, заступника генерального директора марокканського експортера свіжої продукції Delassus Group, експорт фруктів і овочів досяг 1 607 000 тонн протягом 21-22 сезону, що на 13% більше, ніж у попередньому сезоні.

З моменту набуття чинності Угоди про асоціацію між Європейським Союзом і Марокко імпорт фруктів і овочів до Іспанії з цієї країни зріс у чотири рази, а в Європейському Союзі — подвоївся. Ці заходи полегшили продаж сільськогосподарської продукції в ЄС.

Крім того, кліматичні умови Марокко та низька заробітна плата та виробничі витрати означають, що вони можуть легко експортувати свою сільськогосподарську продукцію до ЄС і конкурувати з європейською продукцією, оскільки їхня продукція має нижчі ціни.

Черешню продають за 1500 гривень


Залишити коментар