Пн. 29 Квітня 2024

Цуккіоло – новий овоч іспанських селекціонерів

Іспанська дослідницька компанія з біотехнологій рослин, частина роботи якої зосереджена на розробці нових унікальних сортів, нещодавно представила  овоч Цуккіоло.

«Цуккіоло — це нова концепція овочів. Він походить від гарбуза, який родом із Південної Америки та є щось середнім між цукіні та огірком, звідси й назва бренду, яку ми дали йому, яка поєднує в собі італійські слова цукіні та цетріоло», — пояснив менеджер з маркетингу та розвитку продуктів у Beyond Seeds Biotech Group Альфредо Санчес-Гімено.

За п’ять років розвитку селекціонери компанії провели генетичне вдосконалення оригінального продукту, вирішивши велике завдання адаптації його для вирощування в теплицях. Рослина Цуккіоло має структуру подібну на огірок та цукіні та представляє альтернативу для виробників, які вирощують обидва цих овочі. Він має короткий цикл, як і всі гарбузи, і науковці розробили сорти як для осінньо-зимового, так і для весняного циклу вирощування.

zucchiolo3.jpg

«Урожайність досить висока, приблизно 9-11 кг/м², із щільністю посадки близько 8500 рослин на гектар, тому продуктивна врожайність може перевищувати 100 000 кг на гектар. У додаток до його адаптації до тепличного вирощування, ще одним із великих викликів, з якими ми впоралися, був розвиток триколірної гами сортів. Ми виробляємо темно-зелені, світло-зелені та жовті Цуккіоло», — зазначив пан Санчес-Гімено.

Крім того, що цуккіоло є новинкою для ринку, а також цікавою альтернативою на рівні виробника, новий овоч можна вживати сирим або вареним.

«У сирому вигляді його можна їсти зі шкіркою, оскільки він має м’яку консистенцію, без колючок, що дозволяє використовувати весь продукт без утворення відходів. При приготуванні цуккіоло можна вживати як цукіні й навіть як баклажани. Цей овоч можна приготувати за багатьма рецептами, на стільки, на скільки дозволить фантазія. Насправді шеф-кухар Тоні Гарсія співпрацював з нами, щоб перевірити його універсальність, і приготував численні страви, які також можна було скуштувати в його презентації, від овочевої лазаньї з шарами Цуккіоло до сальморехо», – додав менеджер з маркетингу та розвитку продуктів у Beyond Seeds.

v-ispaniyi-vyvely-novyj-teplychn.jpg

Після збору врожаю Цуккіоло можна зберігати в ідеальному стані без холодильника близько 3 тижнів, а це абсолютно неможливо для цукіні чи огірка.

Встановили новий рекорд – найбільший плед в Україні

 


Залишити коментар