Пн. 29 Квітня 2024

Встановили новий рекорд – найбільший плед в Україні

У Кривому Розі зв’язали найбільший в Україні вовняний плед. Виріб має символічну назву “1000 сердець”, бо саме стільки майстринь з різних міст України взяли участь у його створенні. Плед складається з клаптиків 10 на 10 сантиметрів. Загальний його розмір становить 11 на 16 метрів, а вага — 96 кілограмів. Це офіційно найбільший плед в Україні.

Він складається із 150 мініпледів, кожен з яких організатори планують продати, а кошти віддати на потреби передчасно народжених немовлят.

“При нашій місцевій волонтерській організації давно діє гурток “Клубок добра”, і одним із проектів був “28 петель”. Суть полягала в тому, щоб всі охочі долучались до створення комплектів із пледу, шапочки та іншоо одягу, які передавали у пологові будинки для передачсно народжених діток. Щорічно в Україні таких “поспішайок” фіксують до 15 тисяч, і всі вони потребують допомоги та турботи. Ще до початку повномасштабного вторгнення у нас виникла ідея зробити гігантський плед, щоб більше людей звернули увагу на цю проблему, — розповідає Марія Ломачевська, одна із організаторок та учасниць рекорду. — Вирішили зробити його із квадратиків 10 на 10 сантиметрів. Планували закінчити все за два місяці. Залучили до роботи людей з усіх областей України. Хтось в’язав гачком, хтось — стрічками. Цікаво, що працювали як дорослі, так і школярі”.

Проте корективи внесла повномасштабне вторгнення Росії в Укрїну. Співрозмовниця ділиться, що, коли почалася війна, не хотілось навіть брати до рук шпиці.

“Але влітку минулого року ми зрозуміли, що потрібно довести справу до кінця, і знову взялися в’язати квадратики для нашого пледа, — каже співрозмовниця. — Більшість із них виготовлено з вовни. Коли зібрали всі квадратики, скріпили їх між собою гачком та стрічкою. Робота ця досить копітка.

Коли все було готове, ледве донесли плед на місце, бо він дуже важкий. Після того як заміряли виріб, звернулись до Національного реєстру рекордів. Вони погодили заявку і 9 квітня на центральній площі Кривого Рогу ще раз провели заміри та вручили нам диплом”.

Власники органічного бізнесу мають шанс отримати грантову допомогу


Залишити коментар