Пн. 29 Квітня 2024

Щоб був гарний урожай, треба підливати помідори правильно

Кожен городник має свій секрет вирощування багатого врожаю помідорів. Проте, зіпсувати все може рідке або ж часте поливання.

Кілька порад щодо того, як часто і коли потрібно поливати помідори зібрала Gazeta.ua.

Слід пам’ятати, що зайва волога може зашкодити помідорам. Тому існує неписане правило, що у спекотну погоду томатні грядки потрібно поливати не частіше 3-4 разів на тиждень. При цьому потрібно зволожувати ґрунт на товщину кореня, тобто близько 30 сантиметрів. Однак, під час визрівання плодів не варто робити істотні перерви між поливанням помідорів.

Фахівці кажуть, що не варто побоюватися, як саме правильно поливати помідори: під корінь чи по на стовбур з листям. Підходять обидва методи.

При поливанні помідорів також враховують чимало факторів. Наприклад, стан ґрунту та кількість опадів. Але є “золоте правило”, яке завжди допомагає досягти високого врожаю: помідори потрібно поливати не часто, але досить рясно.

У відкритому ґрунті помідори поливають рясно в середньому один ‒ два рази на тиждень. При цьому на кожен томатний кущ не варто витрачати більше п’яти літрів води. Але квітки необхідно залишати сухими.

Пам’ятайте, що при нормальному дозріванні поливати томати можна припиняти приблизно за місяць-півтора до кінця вегетативного періоду. Припинення поливання помідорів стимулює їх почервоніння і дозрівання.

У Китаї представили надвеликий сорт лохини


Залишити коментар