Пн. 29 Квітня 2024

У Китаї представили надвеликий сорт лохини

За інформацією China’s Science and Technology Daily, професор Чен Ріюань і його команда з Південно-Китайського сільськогосподарського університету презентувала новий сорт лохини, що відрізняється надвеликим розміром плодів, а деякі ягоди навіть перевищують 42 міліметри в діаметрі. Про це пише AgroExpert.md.

У Китаї сорти лохини поділяють за розміром ягід на три категорії: від 12 до 14 міліметрів у діаметрі, від 14 до 18 міліметрів і від 18 міліметрів і більше. Ті, що виробляються в провінції Юньнань, мають діаметр 22 міліметри й більше.

Велика лохина, попри те, що вона дорожча через обмежену пропозицію, має великий попит на ринку. Діаметр ягід нового сорту, як правило, удвічі-втричі більший, ніж у звичайної лохини, водночас середні та великі плоди мають діаметр від 18 до 25 міліметрів, а гігантські плоди перевищують 26 міліметрів і доходять до 42 мм.

Після восьми років досліджень і розробок новий сорт вважається дуже придатним для вирощування у вологому кліматі південного Китаю. Крім гігантських розмірів плодів, ягоди характеризуються хрусткою м’якоттю і середнім вмістом цукру від 12% до 14%, у деяких цукристість зафіксовано на рівні 16,9%.

У Китаї лохину місцевого виробництва зазвичай поставляють на ринок із квітня до вересня, а імпортна доступна з червня до грудня. Однак очікується, що цей новий сорт з’явиться на ринку вже в січні й залишиться доступним до квітня.

 


Залишити коментар