Пн. 29 Квітня 2024

На Одещині вирощують рис

Важливою подією для Бессарабії є початок посівної кампанії рису. 3 травня пішла перша вода на рисові системи: запрацювала насосна станція «НС-2» Кілійської РЗС для затоплення рисових чеків СВК «Маяк» – 402 га, повідомили в Кілійському міжрайонному управлінні водного господарства.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «Бессарабія INFORM».В профільному управлінні зауважили, що поливний сезон розпочато в непростих умовах. Під вирощування будуть задіяні всього 20% рисових систем від наявних (заплановано 2052 га). Це набагато менше ніж у довоєнні роки. Однак вирощування рису – це значний вклад для вирішення продовольчої безпеки регіону та країни. Тому маємо надію, що цього року без бессарабського рису ми не залишимось.

Як відомо, Кілійщина є флагманом вирощування рису в Одеській області. Саме тут є ідеальні умови для його росту. Загалом з усієї території України цю культуру вирощують лише у кількох точках – у Херсонській області та на Кілійщині. Раніше в цьому списку був і Крим, але у зв’язку з окупацією півострова Україна втратила можливість вирощувати там своє «біле золото».

Садівник з Львівщини вирощує більше 100 сортів персика

 


Залишити коментар