Пн. 29 Квітня 2024

Найпростіший рецепт приготування спаржі

Спаржа – це мабуть один із найуніверсальніших гарнірів, який ідеально поєднується практично з будь-якою стравою і дуже прикрашає тарілку. Також, спаржа є дуже корисним продуктів, оскільки багата на вітаміни А, В1, В2, В5, В6, С, Е, Н і РР. Якщо правильно приготувати спаржу, то тут залишаються практично всі вітаміни.

Інгредіʼнти

 до 500 г спаржі;
– сіль для засолу води;
– 1 зубчик часнику.

Для чищення спаржі краще використовувати картопляне чищення або звичайний ніж. Зелену спаржу потрібно чистити від середини та донизу, верхню частину не треба чіпати.

У велику широку сковороду налийте води приблизно на 2 см, додайте туди 1/4 чайної ложки солі та часник. На сильному вогні довести воду до кипіння.

Коли вода в сковороді закипить, викладіть на неї спаржу в один рівний шар і накрийте кришкою. Якщо вода не перекриває саму спаржу – нічого страшного, у моменті кип’ятіння води вона підніметься. Якщо спаржа тонка, варіть її на сковороді 1-2 хвилини. Спаржу середнім розміром слід варити до 5 хвилин. Велику спаржу слід потримати на сковороді до 7 хвилин.

Після цього дістаньте спаржу зі сковорідки та злегка промийте під холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Викладіть на тарілку, додайте спецій за смаком, полийте спаржу олією та за бажанням можете видавити краплю лимонного соку.

Пиріжки з вишнями “навиворіт”

 


Залишити коментар