Пиріжки з вишнями “навиворіт”

Тісто для цих пиріжків готується дещо інакше, ніж класичне дріжджове – навиворіт. І воно може навіть більше сподобатися. Виходять пухкі рум’яні пиріжки з вишнями.

Інгредієнти:

1 яйце;

100 г цукру;

30 г дріжджів;

1 ст. ложка сметани;

250 мл молока;

20 г масла;

1 ст. ложка олії; борошно

Начинка на ваш смак (наприклад, вишні).

Спосіб приготування:

1 яйце, 100 г цукру, 30 г дріжджів, 1 ст. ложка сметани – усе з’єднати та розмішати. 250 мл молока і 20 г масла – закип’ятити, трішки охолодити та влити до попередньо підготовленої суміші. Додати борошна, щоб було як густа сметана, все розмішати вінчиком. Залишити на 1,5 год в теплому місці (вкутати).

Замісити тісто, додати 1 ст. ложку олії та місити, поки не буде липнути до рук. Залишити ще на 30 хв, щоб підійшло тісто.

Зробити пиріжки (я відразу ділю на кульки, а потім ліплю). Коли пиріжки готові, ввімкнути духовку, вони тим часом підійдуть. Зверху помазати яйцем. Випікати 30-40 хв при 180 °C.

Рецепт домашнього кетчупу з яблуками

 


Залишити коментар