Пн. 29 Квітня 2024

Польща заборонить ввезення українських фруктів

Скасування національної заборони на імпорт аграрної продукції з України і заміна його рішенням ЄС про ембарго, матиме вплив на ринок фруктів. Про це повідомляє видання SadyOgrody, пише agronews.ua.

У зв’язку із набуттям чинності ключових обмежень щодо найважливіших для ринку товарів, планується скасування національних постанов.

Аграрний міністр Польщі Роберт Телус визнав, що згідно з угодою з ЄС буде здійснюватися моніторинг інших продуктів з України.

«Тут я маю на увазі в першу чергу м’ясо птиці та м’які фрукти. Ми будемо говорити з ЄС, щоб включити ті продукти, які матимуть дуже негативний вплив на наш ринок, але це наступний крок. Однак цей перший крок був дуже важливим для Європейської комісії скорегувати своє законодавство, щоб не наводнити прикордонні країни продуктами з України, щоб вони йшли вглиб Європи і в треті країни», — підкреслив Роберт Телус.

Міністр згадав про неминучу проблему із замороженими фруктами, якими зараз заповнені польські холодильні камери.

Ми дуже сильно тиснемо на ЄС, щоб включити м’які фрукти до списку із забороною імпорту продуктів харчування з України. У нас є наша полуниця і наші фрукти. Куди ми їх пакуватимемо? Де ми їх будемо зберігати? Це проблема, яка скоро виникне. Ми дуже сильно думаємо, щоб її розв’язати», – підкреслив Роберт Телус.


Залишити коментар