Рецепт домашнього кетчупу з яблуками

Зваріть домашній кетчуп з яблук, бо він казково смачний, гіркуватий, трохи пряний та дуже густий без використання загущувача. Він має гарний яскраво-червоний колір й чудовий аромат.

Інгредієнти:

Свіжі помідори 5 кг;
Яблука 1-1,5 кг;
Ріпчаста цибуля 1 кг;
Зубки часнику 2-3 шт.;
Перець болгарський 0,5 кг;
Перець гіркий 1 шт.;
Цукор пісок 300 г;
Харчовий оцет 200 г;
Порошок кориці 0,5 ч. л;
Бутони гвоздики 3-4 шт.;
Кухонна сіль 2 ст. л;
Перець мелений запашний та чорний.

Спосіб приготування:

Помідори з яблуками розріжте великими частинами, цибулю й зубчики часнику середніми скибочками, а перець розріжте на частини.

Налийте трішки води на дно широкої ємності, покладіть туди приготовані овочі та варіть 10-15 хвилин на помірному вогні, весь час помішуючи.

Після вимкніть вогонь та залиште ємність для повного охолодження.

Суміш повинна добре відстоятися, тому її можна залишити до ранку.

Далі злийте з суміші відстояну прозору рідину, яку можна використати для приготування перших страв.

Протріть овочі через велике, а після дрібне сито.

До пюре, що утворилося, додайте гіркий перець, порошок кориці, духмяний та чорний перець, бутони гвоздики, кухонну сіль й цукор.

Далі поставте кетчуп варитися на вогонь.

Після закипання проваріть 10-15 хвилин, добре перемішайте, вимкніть вогонь та залиште охолоджуватися до ранку.

Так проваріть 2-3-4 рази, щоб рідина могла випаровуватися поступово й кетчуп не пригорів.

Оцет додайте за 20 хвилин до кінця останньої варки.

Після киплячим кетчупом наповніть стерилізовані банки, закатайте герметично кришками та переверніть.

Вкутайте ковдрою та залиште охолоджуватися.


Залишити коментар