Гуакамоле – мексиканська страва на українській кухні

Гуакамоле – це універсальна мексиканська страва, яку вигадали ацтеки задовго до іспанської колонізації. Основні інгредієнти гуакамоле – це авокадо та лимонний сік. Вживати можна як соус, закуски або ж гарніру. Приготування класичного гуакамоле займає небагато часу і не вимагає великих зусиль. Цей незвичайний поживний соус можна вранці додавати до гарячих бутербродів або використовувати як закуску до традиційної яєчні. Замість лаймів можна взяти лимони, експериментувати з додаванням прянощів або трав варто обережно, щоб не перебити своєрідного смаку авокадо.

Інгредієнти:

  • авокадо середнього розміру – 2 шт.;
  • сік лайма – 10 мл;
  • оливкова олія холодного віджиму – 5 мл;
  • чорний перець – 2 мг;
  • сіль – 2 мг.

Приготування:

Вимити авокадо, розділити навпіл, вийняти кісточку, зняти шкірку.

Змішати з лаймовим соком, подрібнити у блендері до пюре.

Додати оливкову олію, сіль, перець та збити.


Залишити коментар