У супермаркетах Британії встановили ліміт на продаж овочів та фруктів

Дві найбільші торговельні мережі Великої Британії Asda та Morrisons обмежили кількість овочів та фруктів, які клієнти можуть придбати.

Про це пише The Telegraf.

Так, Asda обмежує покупців максимум трьома найменуваннями помідорів, перців, огірків, листя салату, пакетів із салатом, броколі, цвітної капусти та малини. А Morrisons дозволяє  клієнтам купувати максимум по два помідори, огірки, листя салату та перцю.

Жоден супермаркет не повідомив, як довго вони мають намір зберігати обмеження, але речник Британського консорціуму роздрібної торгівлі (BRC) попередив, що збої, ймовірно, триватимуть кілька тижнів.

Проблеми виникли після того, як кількість свіжої продукції, що надходить з Іспанії та Північної Африки, впала через низький урожай внаслідок повені та низькі температури.

Тим часом фермери у Великій Британії заявили, що високі ціни на енергоносії призвели до зниження внутрішнього виробництва тепличних овочів. Профільні асоціації овочівників розкритикували дії британського уряду, який не вніс тепличні господарства до переліку підприємств, що можуть отримати держпідтримку на електроенергію.


Залишити коментар