Вчені проводять експерименти над пшеницею, щоб отримати нову їжу

Дослідники з факультету природничих наук Університету Порту (FCUP) вивчають мікробіоту пшениці, щоб створити нову їжу, яка поєднує «здоров’я та смак» в одному рецепті шляхом ферментації, повідомляє  Рortugalresident.

У заяві професорсько-викладацького складу зазначено: незважаючи на те, що пшениця є важливою, вона водночас розглядається як «лиходій», оскільки «викликає менш бажані зміни в організмі», такі як алергія та харчова непереносимість.

Таким чином, тепер увага зосереджена на спробах створити новий продукт харчування – такий, який не має цих недоліків, але в той же час зберігає здатність пшениці бути «однією з найбільш стійких культур, які існують».

Проект Wheatbiome фінансується Європейською комісією, сума становить понад 5 млн євро. Проект розвиватиметься протягом наступних чотирьох років.


Залишити коментар