Рецепт оригінального яблучного пирога з кремом

Якщо ідея спекти яблучний пиріг вам здається надто банальною, тоді рекомендуємо приготувати і заварним кремом. Це просто, швидко, оригінально і смачно!

Пиріг з яблуками і заварним кремом

Крем: 1 яйце, 50 г цукру, 1/2 ст. ложки борошна, ванільний цукор, 125 мл молока, 25 г масла.

Тісто: 2 яйця, 100 г цукру, 40 мл молока, 80 г сметани, 80 г масла або 90 мл олії, 220 г борошна, 8 г розпушувача, ванілін, 2-3 яблука.

Форма: 20-22 см.

Спосіб приготування:
Крем: перемішати яйце, цукор, ванілін, борошно. Додати молоко і довести до кипіння, постійно помішуючи, довести до густоти. Додати одразу масло, перемішати і викласти крем у кондитерський мішок, щоб вистиг.

Тісто: в посудині змішати яйця, цукор, молоко, сметану, розтоплене масло або олію – все перемішати. Борошно, розпушувач і ванілін змішати і додати до яєчної маси, все перемішати вінчиком до однорідної маси. Яблука почистити від шкірки, нарізати кубиками і додати до тіста, перемішати. Форму для запікання змастити маслом і посипати борошном, викласти тісто, зверху відсадити крем решіткою, за бажанням, посипати мигдальними пелюстками. Випікати при 180 градусах 40-50 хв.


Залишити коментар