Пт. 19 Квітня 2024

200 гривень за одну бджолосім’ю: на Вінниччині діє програма розвитку агросектору

Бджолярі Вінниці можуть розраховувати на залучення додаткових фінансових ресурсів. У 2023-2025 роках на території Вінницької МТГ буде діяти Програма розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки. Вона передбачає фінансову підтримку пасічників, що мають від чотирьох бджолиних сімей.

«Фізичним особам, які є власниками від 4 до 9 бджолиних сімей ми передбачили допомогу в розмірі 200 гривень за одну бджолосім’ю, – зазначив  радник вінницького міського голови з питань агропромислового розвитку Олександр Закорченний. – Якщо бджоляр має десять та більше бджолосімей, то розмір допомоги за одну – складатиме 100 гривень, але загалом – не більше 30 тисяч гривень».

Станом на зараз, на території Вінницької МТГ офіційно зареєстровано 59 пасік. Кошти на виплату фінансової підтримки передбачені в бюджеті ВМТГ на 2023 рік. Виплачуватимуть їх від червня місяця, після щорічного обстеження пасіки Головним управлінням Держпродспоживслужби та накладення відповідної відмітки у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки і подачі до відділу агропромислового розвитку департаменту економіки і інвестицій міської ради.

Паралельно планують створити профільний кооператив, щоб полегшити доступ вінницьких пасічників до зовнішніх ринків.


Залишити коментар