Пн. 29 Квітня 2024

Українські науковці розповіли в якому регіоні найкраще родять яблука

За результатами семирічних досліджень залежності якісних властивостей яблук найбільш розповсюджених сортів від регіону вирощування вчені Національної академії аграрних наук України назвали області, що найбільше підходять для вирощування фрукта.
“Вітчизняні садівники та економісти довели, що найефективнішим є вирощування яблуні в Лісостепу (особливо у західному), центральному Степу і південній частині Полісся – зонах, які характеризуються найбільшими площами садопридатних ґрунтів і переважно помірно континентальним кліматом”, зазначила професорка Інституту садівництва НААН Тетяна Кондратенко у статті для журналу “Садівництво по-українськи”.
Вона додала, що найбільші площі під яблунею зайняті у Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій, Закарпатській, Львівській та Харківській областях.
“У цих регіонах більшість поширених сортів яблуні формують щедрі врожаї та стабільніше, ніж у інших місцевостях, плодоносять за роками, а вирощені яблука відзначаються найвищими смаковими якостями”, – підсумувала Тетяна Кондратенко.

Залишити коментар