Нд. 12 Травня 2024

Лінивий штрудель з яблуками

Смачними штруделями захоплюються чи не всі ласуни. Класичний варіант цієї випічки — продовгуватий пиріг із соковитою фруктовою начинкою, що готується з простого витяжного тіста. Існує чимало рецептів його приготування. Однак для тих господинь, які не люблять довго возитися з тістом, лінивий штрудель з яблуками — те, що треба.

Для приготування вам знадобляться:

— тонкий лаваш — 1 лист;
— стиглі яблука — 2 шт.;
— вершкове масло — 2 ст. л.;
— цукор — 1 ст. л.;
— суміш панірувальна — 2 ст. л.;
— яйце куряче — 1 шт.;
— зерна кунжуту — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Оскільки для випічки ми використаємо готовий лаваш, одразу візьмемося за приготування начинки. Плоди яблук очищаємо від шкірки й серцевини та нарізаємо на тонкі шматочки. Щоб запобігти потемнінню яблучної нарізки, скропіть шматочки соком лимона.

Лист тонкого лавашу розстеляємо на кухонному столі, на який за допомогою кулінарного пензля наносимо розтоплене вершкове масло. Після цього змащену заготовку посипаємо панірувальною сумішшю.

З одного краю викладаємо підготовлену яблучну нарізку та посипаємо її цукром. За бажанням можна всипати корицю, вона надасть неймовірного аромату, а пікантні нотки поліпшать смакові властивості нашого лінивого штруделя.

Підгинаємо краї лавашу до центру та згортаємо його в рулет. Викладаємо підготовлений яблучний штрудель на деко та обмазуємо поверхню збитим курячим яйцем. Гострим ножем обережно робимо неглибокі надрізи та посипаємо заготовку кунжутом. Випікаємо швидкий штрудель з яблуками в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.

Готову випічку нарізаємо порційними шматочками та подаємо з чаєм.


Залишити коментар