Сб. 11 Травня 2024

Розсада у пляшках: поради з вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих ємностей. Якщо ви часто вживаєте мінеральну або солодку воду, у вас точно має бути великий запас пляшок.

Ви будете здивовані, але звичайні пляшки можуть бути дуже корисними для робіт з вирощування розсади. З них можна зробити ємності з самополивом, повідомляють у телеграм-каналі “СОДа“.

Найперше пляшку потрібно розрізати поперек. Буде дві частини — верхня з горловиною та нижня з дном. Відкрутіть кришку та зробіть в ній отвір. Вам потрібна вовняна нитка завдовжки 10 см. Зав’яжіть вузол на одному кінці. Нитку протягніть крізь кришку. Прикрутіть її назад, але нитка має бути добре зафіксована.

Переверніть воронку кришкою донизу. Це буде ємність для ґрунту. Тепер її вставте в другу половину пляшки, яку заповніть водою. Вона буде виконувати роль піддона.

Такі прості дії та звичайна пляшка перетворюються в корисний винахід для городників. Тож не викидайте тару від напоїв, а використовуйте зі знанням справи. І вам дешевше, і природі буде легше, бо менше пластику попаде на смітник.


Залишити коментар