Лохина в тренді: ягідники цього року планують встановити рекорд

Попри віроломне вторгнення росії та численні труднощі, пов’язані з терористичними атаками російських військ на об’єкти громадянської інфраструктури України, садівники країни продовжують розширювати свій бізнес.

Експерти EastFruit поспілкувалися з кількома великими компаніями, які вирощують лохину в Україні. Майже всі вони готуються у новому сезоні збільшити експортні відвантаження свіжої лохини, якщо, звісно, ​​погода не скоригує плани з виробництва ягоди. Щобільше, частина опитаних учасників ринку 2022 року продовжувала розширювати площі під лохиною. Одним з аргументів для розширення плантацій стала можливість купівлі саджанців за дуже доступними цінами у 2022 році. Але головний аргумент, звісно – беззаперечна віра місцевих садівників у перемогу України над агресором.

Що ж до планів щодо збільшення експорту лохини у 2023 році, то тут аргументи фермерів зводилися до двох основних груп причин. Насамперед це вступ багатьох плантацій лохини в період повного плодоношення, що, природним чином, призведе до зростання валового збору ягоди. Друга причина – зниження купівельної спроможності в Україні та зменшення кількості споживачів, оскільки частина жителів країни була змушена тимчасово залишити свої будинки через російську агресію.


Залишити коментар