Пт. 19 Квітня 2024

Німеччина зацікавлена в українських індиках

Після закінчення війни індиківництво в Україні буде цікавим ринком для іноземних інвестицій. У цьому переконаний Олександр Куліченко, регіональний менеджер з продажів компанії Moorgut Kartzfehn von Kameke GmbH & Co. KG (Німеччина), пише журнал «Наше птахівництво».

«Для мене не буде великою несподіванкою, коли після стабілізації ситуації в Україні буде прийнято рішення про інвестиції закордонними партнерами в бізнеспроєкти на території України. Війна показала її важливість як надійного постачальника сировини».

Так, Moorgut Kartzfehn має близько 300 тис. голів батьківського поголів’я індиків, підприємство з відгодівлі з близько 1 млн голів. Тому стабільне й конкурентоспроможне виробництво кормів для компанії дуже важливе. Олександр Куліченко вважає, що вона буде зацікавлена інвестувати кошти в український аграрний бізнес.

Поки що обсяги індичатини, які виробляє Україна, може переробити один цех у Німеччині. Та якщо після війни в країні буде все стабільно, відбудуться правильні реформи, буде сприятливий інвестиційний клімат, то ті ж німці вкладатимуть кошти в українське індиківництво, впевнений він.

«На такий бізнес сьогодні є попит, – зауважив Олександр Куліченко. – Споживання індичатини в Європі зростає, а будувати нові пташники стає дедалі складніше. Наприклад, отримати дозвіл на будівництво пташників у Німеччині сьогодні дуже складно. Через це є ймовірність того, що вони інвестуватимуть кошти в будівництво пташників в Україні».


Залишити коментар