Сб. 20 Квітня 2024

Липень: 7 найкорисніших продуктів цього місяця

Липень – дуже врожайний місяць, який приносить нам багато свіжих фруктів і овочів. Ці дари землі зміцнюють імунітет і заповнюють потребу у вітамінах. УНІАН назвав 7 найкорисніших сезонних продуктів липня. Додайте їх у свій раціон і не забувайте ретельно мити перед вживанням, – пише УНІАН.

Кабачок
Кабачки дозрівають на городах з початку липня. Це дуже смачний, поживний і низькокалорійний овоч. Користь кабачків полягає в їх швидкої засвоюваності, виведенні шкідливих речовин з організму і стимуляції роботи кишківника. Цей овоч дуже корисний для шкіри, нирок, печінки і головного мозку.

Вишня
Вишня і черешня у липні приходять на зміну полуниці. Всього жменя ягід в день зробить вас здоровішими і наповнить енергією. Вишня має протизапальну і антивірусну властивостями, корисна для мозку і нервової системи, містить багато клітковини. Це дуже смачна основа для пирогів, компотів і варення.

Порічка
Всі види смородини надзвичайно корисні для організму. Жменя смородини містить в собі цілу домашню аптечку. Це дуже корисна ягода для поліпшення роботи кишківника, профілактики авітамінозу, нормалізації роботи серцево-судинної системи. Ягоди смородини використовують в їжу, а відвар листя використовують при застуді, ревматизмі, хворобах нирок і очей.

Шовковиця
Шовковицю збирають з дерев на початку-середині липня. З нею готують смачне варення з шовковиці. Ягода корисна при захворюваннях печінки і нирок, частих набряках, порушеннях обміну речовин. Шовковиця дуже корисна для чоловіків – вона покращує потенцію. Сік шовковиці п’ють при хворобах горла і рота.

Абрикос
У садах і на дачах до липня дозрівають абрикоси. Ці фрукти містять величезну кількість вітаміну A. Жменя абрикосів задовольняє денну норму цього вітаміну. Вітаміни покращують стан шкіри, уповільнюють процеси старіння і прискорюють роботу кишківника.

Аґрус
Аґрус є однією з найкорисніших ягід, що ростуть в Україні. В його складі – десятки Кількість корисних мікроелементів і вітамінів.. Ця ягода корисна при хворобах нирок, печінки і сечового міхура, атеросклерозі, гіпертонії, запорах. Жінкам їсти аґрус корисно при менструації і клімаксі для полегшення симптомів.

Підберезник
Липень багатий не тільки фруктами і овочами. У цьому місяці в лісі з’являються перші гриби. У липні досить легко знайти підберезники. Ці гриби цінні через високий вміст вітамінів РР, В, З, Е, D. вони багаті кальцієм, магнієм, залізом, марганцем, легкозасвоюваними амінокислотами. Підберезники найчастіше гасять з м’ясом, кашами і овочами. Їх можна засушити або замаринувати на зиму. Зверніть увагу, що гриби не рекомендується давати дітям до 7 років.


Залишити коментар