Сб. 20 Квітня 2024

Синоптик назвав дату приходу весни в Україну

Начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань  написав у соцмережі, що, згідно з аналізом багаторічних даних, середня дата початку весни в Україні — 2 березня, пише  agronews.ua.

За словами синоптика за останні 30 років найпізніша весна спостерігалася у 2013 році – тоді вона прийшла 30 березня. А найбільш ранньою була весна у 2002 році — 22 січня. Постригань додав, що майже в половині випадків весна в Україну приходила рано — з випередженням середніх термінів на 1,5-3 тижні.

Що стосується 2022 року, то впродовж поточного тижня весна продовжить сперечатися з зимою, а сонячний антициклон Ingo – з похмурим атлантичним повітрям.

“Жодних опадів та небезпечних явищ, а нічні морози чергуються з відносним теплом вдень. Сонячних годин багато для зимового місяця. Температура вночі до 2-7 градусів морозу, а вдень 3-8 градусів тепла, — розповів Постригань. — Погода залишається не по сезону теплою, проте зима ще не сказала свого останнього слова, але це вже інша синоптична історія”.


Залишити коментар