Сб. 20 Квітня 2024

Ізраїльська полуниця потрапила у Книгу рекордів Гіннеса

Ізраїльські фермери потрапили до Книги рекордів Гіннесса, виростивши найважчу полуницю у світі: вага плода становила 289 грамів.

Про це пише propozitsiya.com.

Полуницю-рекордсменку виростила сім’я Аріель, яка має власну плантацію в поселенні Кадіма-Цоран. На величезну ягоду звернули увагу, вирішивши зважити та виміряти її. Вага полуниці становила 289−290 грамів, довжина досягала 18 см, товщина — 4, розмір по колу — 34 см.

Знайшовши в Мережі інформацію про попередній рекорд, брати Аріель зрозуміли, що у них у руках — найважча у світі полуниця. Тоді вони поспішили розмістити заявку на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса, запросивши для реєстрації рекорду адвоката та нотаріуса.

Сорт полуниці «Ілан», що має особливо великі плоди, вивів доктор Нір Дай, селекціонер Організації сільськогосподарських досліджень (ARO).

«Цього сезону наприкінці січня і на початку лютого було особливо холодно, — пояснив доктор Дай, який став одним із свідків зважування величезної ягоди. — Полуниця розвивалася повільно протягом 45 днів після цвітіння, що призвело до її великого розміру на стадії повного дозрівання».

За його словами, такого розміру полуниця досягла завдяки тому, що кілька ягід поступово злилися в одну.

«Сорт «Ілан» має багато великих і незвичайних ягід, але це найбільша полуниця, яку я коли-небудь бачив», — зазначив доктор Дай, додавши, що саме холодні погодні умови призвели до небувалого врожаю полуниці на плантації сім’ї Аріель цього року.

Попередня найважча полуниця у світі важила 250 грамів. Тоді виростив та виявив ягоду сорту «Амаоу» японський фермер Кодзі Накао, зареєструвавши рекорд 28 січня 2015 року у місті Фукуока.


Залишити коментар