Фермери розповіли, як на одній ділянці можна вирощувати непоєднувані культури
На Запоріжжі фермери практикують вирощування часнику та винограду на одній ділянці. Про це пише “Куркуль”.
«Часник та виноград добре розміщуються в календарному графіку робіт. Часник виступає і в ролі сидерату та збільшує врожайність ягід. У кінці червня його вже збирають, виноград у цей момент ще зовсім молодий. Головне, щоб міжряддя було не менше 3 м, а на цьому полотні треба висаджувати не більше 2 рядків часнику, тоді можна вести і механізований догляд», — розповів Іван Захаренко.
Він розповів, що об’єднавшись з іншими фермерами, минулого сезону вони отримали грантову допомогу від UHBDP та придбали цілий арсенал техніки для саджання, обробки та доробки часнику. Така механізація допомогла збільшить рентабельність виробництва на 35-55%.
«Зростання конкуренції на ринку, зменшення рентабельності до 20-40% змусило нас думати про зменшення виробничих витрат. Щоб бути конкурентоздатними, краще триматись разом. Ми чітко розуміємо, що хочемо отримувати більший прибуток і готові інвестувати ресурси на розвиток бізнесу», — поділився планами фермер.
Залишити коментар