Пт. 29 Березня 2024

Рецепт справжнього омлету від Євгена Клопотенка

Проста і легка страва, приготування якої під силу навіть дитині. Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептом омлету. Він не містить молока, а щоб його смак був неперевершеним слід врахувати кілька секретів від експерта.

Про це йдеться на сайті “Клопотенко”.

Яйця. Скільки яєць брати для омлету? Якщо готуєте на одну порцію, то досить 2 штук. Яйця не можна збивати до піни, тому найкраще використовувати просто виделку. Важливо, щоб суміш із яєць просто стала однорідною.

Добавки. Безумовно, омлет – страва, із якою можна експериментувати, додаючи овочі, м’ясо, зелень і навіть морепродукти з рибою. Але, якщо ви готуєте класичний омлет, то в складі повинні бути тільки яйця, вершкове масло, олія та трохи солі. Усе!

Вода, молоко й сметана? Ці інгредієнти, звичайно, можна додати в омлет, але, повірте мені, для класичного омлету просто потрібні яйця, які не варто нічим розбавляти.

Гаряча пательня. Ось і дійшла справа до двох секретів, про які я вище говорив. Один із секретів ідеального омлету в гарячій пательні. Вона не повинна бути розпеченою, а саме гарячою. Якщо хочете побачити різницю, приготуйте омлет і на розпеченій пательні, і на гарячій.

Мікс олії та масла. Для ідеального омлету потрібен мікс із вершкового масла й соняшникової олії. Тільки за таких умов виходить ніжний омлет. І це другий секрет цієї страви.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль до смаку;
  • кілька гілочок кропу або петрушки.

Візьміть 2 яйця, розбийте в глибоку миску та змішайте їх віничком або виделкою, але так, щоб не було піни.

Пательню розігрійте на невеликому вогні. Важливий момент: вона повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати пательню з тонким дном.

На гарячу пательню викладіть 20 г вершкового масла й налийте 2 ст. л. соняшникової олії. Як тільки вершкове масло й соняшникова олія стануть однорідною масою, вливаємо на пательню яйця. Посоліть до смаку.

Омлет смажте пару хвилин при закритій кришці, після його можна перевернути і підсмажити 30 секунд із іншого боку. Посипте омлет зеленню до смаку.

 

 


Залишити коментар