Вт. 23 Квітня 2024

Озвучені професії, які будуть популярними в аграрній сфері через 10 років

Деякі професії під впливом новітніх технологій втрачають свою актуальність та затребуваність, деякі професії перетворюються, виникають нові та сучасні професії, яких ми досі не знали. Експерти кадрового порталу grc.ua озвучили свої прогнози стосовно того, які агропрофесії будуть затребувані на ринку праці через 10 років, пише “Куркуль”.

За їх прогнозами, роботизовані технології будуть ставати все звичнішими речами. Однак навряд чи вони цілком і повністю замінять людей. Живі спеціалісти будуть розробляти, обслуговувати та контролювати роботів.

«Наприклад, вже зараз актуальною професією є оператор дронів. Вони потрібні, наприклад, в сільському господарстві. Ці спеціалісти керують безпілотними літальними апаратами, які спостерігають за сільськогосподарськими культурами з моменту посадки до збирання врожаю, виконують обробку полів, слідкують за поголів’ям скота на випасі тощо. Затребувані оператори дронів також в будівництві, лісному господарстві, в археології, картографії, екології та інших професійних сферах», — йдеться у дослідженні.

Вже зараз в сучасних компаніях використовують переважно інтелектуальну працю. Світ і надалі буде відходити від використання рук до використання інтелекту.

 


Залишити коментар