Пт. 26 Квітня 2024

Експерти розповіли, як доглядати за очима у курей

Проблема з очима у курчат може виникати через стрес при годуванні, занадто яскравого світла. Око курчат може бути пошкоджене занадто яскравими променями світла, через що постійно тримається закритим.

Осліплення такого роду виникає, як правило, при використанні яскравих ламп в приладах штучного освітлення. Закриті очі згодом запливають і опухають, щоб їх відкрити необхідно раціон урізноманітнити продуктами, що містять вітамін А, пише Zemliak.com.

«Лікування хвороби очей у курей проводиться після встановлення діагнозу. У більшості випадків лікування потребують зміни раціону птиці, поліпшення умов годування. Крім того, лікування повинно бути симптоматичним», — радять експерти.

При ранніх стадіях кон’юнктивіту досить промивати уражений орган чаєм або спеціально призначеними краплями, в якості супутніх заходів видавати вітамінні препарати.

На більш пізніх стадіях, якщо у курки вже не відкриваються очі, необхідно відокремити хвору птицю від іншого поголів’я і викликати фахівця. Лікуватися доведеться за допомогою промивання борною кислотою.

«Потрібно дати хворій курці розчин, що містить вітамін А. Лікування кон’юнктивіту у курей можна проводити за допомогою тетрациклінової мазі, нанесеної на відтягнуту нижню повіку», — додали експерти.

Лікування від ксерофтальмії проводиться за рахунок додавання в корм птахам вітаміну А. Щоб зменшити ймовірність сліпоти необхідно регулярно проводити дезінфекцію та очистку пташника, повноцінно годувати поголів’я.


Залишити коментар