Пт. 26 Квітня 2024

У Грузії похвалилися рекордним експортом персиків і нектаринів

Цьогорічний сезон виявився успішним як для садівників Грузії, так і для економіки країни. Грузія змогла експортувати рекордний обсяг персиків і нектаринів – загалом 24 тисячі тонн. Такі дані оприлюднив міністр сільського господарства Грузії Леван Давіташвілі, пише East Fruit.

«У нас успішний сезон в цьому році. На експорт йде рекордна кількість персиків і нектаринів. На даний момент обсяг експортованої продукції становить 24 тисячі тонн. Думаю, в Кахетії сезон завершиться успішно. Вже почався експорт з Шида Картлі, який триватиме ще місяць. Цей успіх – результат нашої послідовної політики», – заявив Давіташвілі.

На думку урядовця, рекордному експорту посприяло те, що держава долучилася до організації цього процесу. Серед іншого, було закуплене необхідне холодильне обладнання, розв’язані проблеми щодо інфраструктури та якості фруктів.

«Якщо кілька років тому було одне господарство, то сьогодні тільки в селі Чумлакі працює більше 40 холодильних господарств. Створення інфраструктури співфінансується державою. Все це забезпечує конкурентоспроможність грузинських персиків на експортних ринках», – сказав Давіташвілі.


Залишити коментар