Пт. 26 Квітня 2024

Мобільним операторам затвердили нові тариф

НКРЗІ (Нацкомісія регулювання зв’язку та інформатизації) недавно затвердила нові тарифи для мобільних операторів. Зміни торкнулися міжоператорського тарифу в стаціонарних мережах. Давно відмічається, що українські компанії, що надають послуги зв’язку, сильно збільшують ціну вартості дзвінків щодо собівартості. Оскільки НРКЗІ не може вплинути на всі тарифи, був обраний опосередкований шлях впливу на провайдерів — через стаціонарні мережі.

Що зміниться і коли

Перші зміни вступлять в силу першого липня 2021 року. Вихідний дзвінок на фіксовані (стаціонарні номери) буде коштувати 7 копійок для місцевих і 10 копійок для міжміських дзвінків. Другий раз ставки зменшаться через півроку — першого січня 2022 року. До того моменту хвилина вихідного дзвінка буде коштувати 5 копійок, а при міжміських дзвінках — 8 копійок.

Який стан справ нині

Як уже було згадано раніше, на даний момент оператори використовують завищені базові тарифи на дзвінки з мобільних номерів на стаціонарні. Наприклад, «Київстар» в рамках пакету послуг «Спілкування без кордонів» пропонує своїм клієнтам платити 1,5 гривні за хвилину дзвінка. Це один з лідерів за вартістю — поки вона найвища. Компанія lifecell в рамках тарифу «Смарт Лайф» пропонує клієнтам вартість на стаціонарні номери в розмірі 1 гривні за хвилину. Трохи краще йдуть справи у Vodafone — тут в рамках тарифного плану SuperNet Turbo клієнти платять 0,6 гривні за хвилину. І це з урахуванням того, що собівартість таких дзвінків для всіх компаній становить кілька копійок.

Очікувані результати

Найвигідніше після зниження ставок буде абонентам. Вони зможуть за ті ж гроші отримувати більшу кількість хвилин або ж просто платити менше за звичні обсяги дзвінків. Але з огляду на те, що компанії, що надають послуги, не захочуть втрачати свої гроші, дуже ймовірна ситуація, що вони компенсують втрати за рахунок збільшення вартості інших тарифів. У такому випадку можуть постраждати ті абоненти, які не користуються дзвінками на стаціонарні телефони взагалі і ніяк не виграють від цієї ситуації. Залишається тільки чекати, як надалі обернеться ця ситуація.

Як зручно сплачувати за мобільний зв’язок (незалежно від тарифів)

Якими б не були тарифи, користувачам все одно доведеться платити за зв’язок регулярно. І найзручніше робити це за посиланням https://oplata.com/category/mobilnaya-svyaz. Сервіс Oplata має ряд плюсів:

  • прості способи поповнення;
  • швидке зарахування;
  • стовідсоткова безпека платежів;
  • різноманітність можливостей для абонентів різних операторів і т. д.

Вносити гроші на рахунок зручно в будь-який час дня і ночі — площадка працює цілодобово, без будь-яких обмежень.


Залишити коментар