Чт. 18 Квітня 2024

Експерт назвав причину низької якості продуктів в Україні

Частка фальсифікату на продуктовому ринку України становить 50%. Тобто кожен другий продукт – непридатної якості, розповідає в коментарі УНН директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За безпеку продуктів відповідає Держпродспоживслужба (ДПСС), але вона давно самоусунулася, зазначає експерт.

“У ДПСС кілька функцій. Одна з них – перевірка продуктів на безпеку. ДПСС як не займалася цим, так і не займається. Руху ніякого немає, за останній рік-два нічого не змінилося. Як ситуація була сумна – так і залишилася. А необхідно постійно проводити забір продукції, проводити дослідження, притягувати порушників до відповідальності. У нас частка фальсифікату на продуктовому ринку як була під 50%, так і залишилася. Але в країні все як і раніше добре, і винних немає”, – говорить експерт.

За словами Дорошенка, важливу роль в ефективному управлінні галузі відіграють кадри, але цим не може похвалитися керівництво ДПСС.

“Ситуація повторюється – прийшла людина (Владислав Магалецька – ред), яка далека, як і до цього вона була далекою, до всього цього процесу. Завдання виконується? Так. Людей, яких змогли поставити на цю посаду, все влаштовує? Так. Значить все добре. Але ж наявність профільної освіти – вкрай важливий момент. Наприклад, в АМКУ можуть працювати уповноваженими тільки люди з юридичною освітою. Але ДПСС створювалася важко. Можу сказати, що за всі ці роки  керівниками ДПСС були люди, перед якими ставилися завдання, які не пов’язані з ефективною роботою самої служби”, – сказав Дорошенко.


Залишити коментар