Пт. 19 Квітня 2024

У Харкові декомунізували пиво місцевого виробництва

Харківський виробник пива — ТОВ “Тандем Плюс” — прибрав з етикеток “Жигулівського” знак якості “СССР”. Про це стало відомо з публікації неурядової організації “Декомунізація.Україна” у Facebook.

На опублікованій фотографії видно, що тепер замість радянського символу на етикетці зображений дещо інший знак, а замість “СРСР” на ньому написано “Quality Standart”.

Громадські працівники, помітивши порушення ще восени, звернулися до Українського інституту національної пам’яті. Він у свою чергу рекомендував виробнику прибрати знак.

Прийнятий у 2015 році закон “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки” забороняє виготовлення, поширення, а також використання символіки комуністичного і нацистського тоталітарних режимів.

Приводом для кримінальної відповідальності може стати носіння георгіївської стрічки, одягу з символікою комуністичної партії, поява, як у випадку з киянином, у шапці з червоною зіркою.

В Україні вже були випадки реальних вироків за порушення цього закону.


Залишити коментар