Ветеринари зафіксували спалах африканської чуми свиней (АЧС) в одному з сіл Вінницької області, де тепер введено карантин.

Про це передає Державна служба України з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів.

“Згідно з результатами досліджень державної лабораторії Держпродспоживслужби, встановлено діагноз африканська чума свиней (АЧС) у фермерському господарстві “Маяк”, село піків, Хмельницький район”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції Вінницької області, в цьому населеному пункті розгорнуто діяльність карантинного поста, де поліцейські спільно з представниками Держпродспоживслужби вживають заходів щодо ліквідації та недопущення поширення хвороби.

Згідно з повідомленням, щоб убезпечити населені пункти від поширення небезпечного захворювання, протиепізоотична комісія встановила карантин на території сусідніх Іванівської, Уланівської сільських територіальних громад, Калинівської та Хмельницької міських територіальних громад.

“Поліцейські забезпечують контроль щодо недопущення ввезення та вивезення продуктів тваринного походження без відповідних документів. Встановлені карантинні заходи завершаться за 40 днів після виконання комплексу ветеринарно-санітарних заходів”, – йдеться в повідомленні.