Пт. 29 Березня 2024

Постачальники газу назвали свої ціни на квітень

Дія граничної ціни на газ, встановленої урядом, в березні закінчується. Нового рішення уряд поки не прийняв, тому вже з першого квітня постачальників ціною в 6,99 грн за кубометр формально ніхто не обмежує.

Відповідно до закону, компанії повинні назвати свою квітневу ціну до 25 березня. Видання «ГазПравда» опублікувало огляд цін станом на 11:00 27 березня.

Багато компаній не змінили ціну в порівнянні з березнем. Зокрема, «Мегаватт» назвав 6,70 грн за кубометр, а «Еру Людям», «Еру Трейдинг» і «Агросинтез Трейдинг» — 6,75 грн.

Ціну в 6,85 грн запропонував «Промсервіс».

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» залишила квітневу ціну на рівні 6,86 грн. Стільки ж за кубометр просить і компанія «Галнафтогаз».

Більшість постачальників, зокрема регіональні газзбути, назвали ціну в 6,99 грн.

Однак більш десяти компаній оприлюднили ціни від 7,60 грн до 8,85 грн за кубометр. Зокрема, ціну в 8,85 грн запропонував «Азовгаз».

gaz-kviten-2021.jpeg

Додатково. Антимонопольний комітет України зафіксував підвищення роздрібних цін на паливо, незважаючи на зниження цін на нього на світовому ринку. Комітет рекомендував низці АЗС знизити вартість бензину відповідно до рівня, який існував би за умов значної конкуренції на ринку.


Залишити коментар