В Україні налагодили виробництво дієтичних макаронів
Сб. 25 Вересня 2021

В Україні налагодили виробництво дієтичних макаронів

У Вінниці підприємство «Мак-Вар Екопродукт» виробляє макарони, офіційно визнані дієтичними – «Здоров’я».

Про це повідомив директор ТОВ «Мак-Вар Екопродукт» Олексій Вартаньян, передає Укрінформ.

«Ми свої макарони позиціонували як продукти здорового харчування. Було багато питань від покупців та АМК: на якій підставі ви називаєте їх дієтичними? Тому вся продукція пройшла дослідження в НДІ ім. Л.І. Медведя. За результатами випробувань і на підставі висновку інституту, Міністерство охорони здоров’я України віднесло макарони “Здоров’я” до продуктів дієтичної групи», – повідомив Вартаньян.

За його словами, усі продукти з лінійки макаронів «Здоров’я» випускаються за оригінальною рецептурою з борошна суцільнозмеленого зерна грубого помелу з рослинною клітковиною.

Компанія випускають чотири групи макаронів. Насамперед, це продукт з рослинною клітковиною, яка міститься у складі висівок, він виробляється з житнього та пшеничного борошна грубого помелу. У такому борошні залишилися всі вітаміни, мікроелементи, клітковина і зародок зерна.

Друга група – це макарони, у які додаються знежирені порошки (шроти) з насіння гарбуза, льону, амаранту, розторопші, зародка зерна та кісточки винограду. Їх можуть споживати практично без обмежень діабетики (першого типу) за умови компенсації спожитої їжі адекватною кількістю інсуліну

Третя група макаронних виробів випускається з використанням порошків з висушених трав чи коренів рослин. До них додаються такі компоненти, як імбир, базилік, паприка, куркума і пажитник.

Також підприємство налагодило випуск вівсяних макаронів.

За словами Вартаньяна, перші продажі йшли важко, попиту на «здорові» макарони не було. Коли ж їх почали продавати у магазині для діабетиків, спрацювало «сарафанне радіо» і про цей продукт дізналися навіть мешканці столиці. Телефонували та виявляли готовність купувати їх навіть попри те, що пересилка з Вінниці в інші міста збільшувала ціну удвічі.

Тоді виробник почав шукати магазини здорового харчування та для діабетиків, щоб налагодити продажі.

«Мак-Вар Екопродукт» стало першим підприємством у країні, яке розпочало виготовляти макарони з оздоровчим ефектом. Нині його продукція не має аналогів в Україні й захищена трьома патентами.


Залишити коментар




Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)