Пт. 29 Березня 2024

Фермери оголошують акцію протесту через рейдерство землі

Всеукраїнський Конгрес Фермерів закликає своїх учасників і просто небайдужих громадян підтримати акцію протесту через рейдерське захоплення фермерського господарства «Самара».

Акція відбудеться 30 березня, 11-00 у м. Новомосковськ, Дніпропетровська обл. Будівля райдержадміністрації (вул.. Шевченка 7). Координація за номером +380734446575 і також у соцмережах ВКФ та Івана Слободяника.

Фермерське господарство «Самара» – одне з перших незалежної України, а його засновник – Михайло Саєнко започаткував український фермерський рух. Своє фермерське господарство «Самара» Михайло Саєнко зареєстрував у квітні 1991 року. Отримавши згодом на законних підставах у постійне користування дві земельні ділянки – разом 53 гектари. Розвиваючи своє господарство, Михайло докладав паралельно чимало зусиль для становлення і розвитку фермерського руху, не лише на Дніпропетровщині, а й в Україні в цілому.

Зараз це господарство банально рейдернули місцеві чиновники за класичною схемою махінацій з правом постійного користування.

«В Новомосковському районі Дніпропетровщини відбулося рейдерське захоплення фермерського господарства «Самара», організоване чиновниками Новомосковської райдержадміністрації разом з головою Вільненської сільської ради», – зазначив Анатолій Гайворонський, заступник голови Конгресу Фермерів.


Залишити коментар