Сб. 20 Квітня 2024

В «Укрзалізниці» готують страйк та зупинку всіх перевезень

Трудовий колектив «Укрзалізниці» планує влаштувати масштабний страйк, зупинивши всі перевезення. Це планують реалізувати за два тижні, повідомила голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Юлія Гришина на своїй сторінці у Facebook після чергового засідання.

За її словами, про страйк повідомила одна з трьох профспілок «Укрзалізниці», яка була присутня на зустрічі. Водночас там не було колишнього голови компанії Володимира Жмака через те, що він захворів на коронавірус.

«Трудовий колектив у розпачі, через два тижні планується великий страйк із зупиненням усіх видів перевезень. З усіма цими матеріалами комісія вже працює», — написала вона.

Також вона зазначила, що на наступне засідання запросять керівників Офісу генпрокурора, Державного бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби та Національного антикорупційного бюро через те, що «динаміка отримання інформації від правоохоронців — незадовільна».

«Головне загальне питання: чому досі жодна посадова особа не понесла відповідальність за критичний стан УЗ? Активна робота слідчої комісії триває. Мета нашої ТСК — дослідити «внесок» кожного керівника УЗ, Наглядової ради та можливих контрагентів у доведення «Укрзалізниці» до критичного стану», — написала Гришина, додавши, що ТСК досліджуватиме операційну, інвестиційну та фінансову діяльність «Укрзалізниці» в період із 2015 року, адже саме з того часу спостерігається стрімке погіршення стану.

Нагадаємо, що у січні Рада створила комісію для оцінки стану «Укрзалізниці» та розслідування зловживань у компанії.


Залишити коментар